Kort om linjemodellen på Hillerødsholmskolen

Hillerødsholmskolen udbyder hvert år linjemodel til de kommende 7. klasser. 6. klasserne vælger i januar og februar måned, hvilken linje de vil gå på i 7. klasse, og ud fra ønskerne - og en række andre hensyn til sammensætningen af eleverne - laver vi nye klasser på 7. årgang - normalt 3 klasser.

Linjerne har varieret fra år til år, men i år udbyder vi tre linjer:
  • International medielinje
  • Naturfaglig linje
  • Sundhed, krop og idrætslinje

Eleverne har på 7. årgang 4 lektioner om ugen til linjen, og på 8. og 9. årgang har de 2 lektioner om ugen. Timerne skal betragtes som valgfag, og på Hillerød Kommunes hjemmeside kan man se de tre valgfag, som svarer til vores nuværende linjer: International, Sundhed og Naturfag. Klik her for at se valgfagsbeskrivelserne.

Herudover skal de have de samme fag, som eleverne normalt har på 7. årgang, og de skal nå de samme mål i fagene. Eleverne er så heldige, at de får ekstra tid til at blive endnu bedre indenfor deres interesseområde i forhold til uddannelse.

Det væsentligste er, at man er motiveret og interesseret i linjen. Vi stiller altså ikke krav om, at man skal være specielt dygtig i forvejen, men man skal aktivt bidrage og yde sit bedste.

Klik her for at læse kommende års linjefolder, og få et bedre indblik i, hvordan linjemodellen skal forstås.